$ 50.000 en BTC’s grootste wekelijkse kaars ooit: 5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken

Een dalende Amerikaanse dollar en steeds positievere publiciteit houden Bitcoin-stieren tevreden ondanks een lichte correctie naar $ 47.000.

Bitcoin ( BTC ) zit hoog op een golf van positief sentiment terwijl het zich voorbereidt om $ 50.000 binnen te halen.

Na een vluchtig weekend met een nieuw record, zetten de verwachtingen Immediate Edge weer in de schijnwerpers, nu een fundamenteel niveau in het spel komt – wat staat er te wachten?

CoinTelegraph beschouwt vijf factoren die de markt de komende dagen kunnen helpen bewegen.

Aandelen winnen terwijl de dollar duikt

De aandelen stijgen en bouwen voort op een recordbrekende rally waarbij veel indexen al hoger dan ooit schieten.

Ondanks waarschuwingen dat de goede tijden binnenkort kunnen eindigen, inclusief van Warren Buffett’s marktindicator vorige week, begonnen de markten maandag in het groen.

De Japanse Nikkei haalde voor het eerst sinds 1990 30.000 punten met een groei van 1,6%.

BTC rollende 90-dagen correlatie versus USD, VIX, Gold, S & P500. Bron: Digital Assets-gegevens
Tegelijkertijd blijft de sterkte van de Amerikaanse dollar haperen. De Amerikaanse dollar-valuta-index, die de USD meet ten opzichte van een mandje valuta’s van handelspartners, liet zijn laatste poging tot herstel tijdens het weekend achterwege om de ondersteuning opnieuw op 90 te testen.

De index was het grootste deel van het afgelopen jaar in een bearish stemming en Bitcoin heeft op zijn beurt gewonnen van periodes van uitdrukkelijke zwakte en heeft een terugtrekking gezien tijdens trendbrekende comebacks.

Op de lange termijn zorgt het drukken van geld van de centrale bank er echter voor dat in veel rechtsgebieden het economische klimaat niet snel in zijn vroegere karakter terugkeert

Saifedean Ammous, auteur van het populaire boek „The Bitcoin Standard“, reageerde op een Valentijnsdagpost van de Europese Centrale Bank (ECB), had weinig sympathie. De instelling had beloofd „de financieringsvoorwaarden gunstig te houden ‚totdat de crisis voorbij is.“

„Dit is de reden waarom fiat-mensen hun zielige leven hyperventileren over de ene denkbeeldige crisis naar de andere“, antwoordde hij .

„Veel brrrrrr te maken wanneer er een crisis is!“

Comments are closed.