Crypto weekend: Markten zien rood in massale $150 miljard aan zelfzucht

Cryptocurrency markten zijn een oceaan van rood deze maandagochtend als Bitcoin begint een correctie van zijn weekend all-time high.

Een massale marktcorrectie vindt op dit moment plaats op de cryptocurrencymarkten, omdat de belangrijkste activa zich terugtrekken uit de recente hoogtepunten. De grote verkoop, die op zondag 11 januari begon, heeft geresulteerd in een enorme kapitaaluitstroom van meer dan $150 miljard uit de sector.

De totale marktkapitalisatie raakte dit weekend een recordhoogte van iets meer dan $1.1 biljoen, maar het lijkt erop dat de weerstand daar werd ontmoet en dat het winstbejag serieus begon. Tegen de Aziatische handelssessie van maandagochtend was dat cijfer gedaald tot $950 miljard waar het steun lijkt te hebben gevonden.

Bitcoin trekt zich terug uit ATH

Bitcoin heeft de markten in een pullback geleid terwijl het zich eind vorige week terugtrekt van zijn recordhoogte van 42.000 dollar. Het bracht het beste deel van het weekend door met handelen net onder dit niveau, maar ging laat op zondag failliet toen de prijs 17% daalde tijdens de uren die volgden en ze zo laag als $34.000 liet vallen.

Op het moment van schrijven wisselde Bitcoin Rush van eigenaar voor iets minder dan 35.000 dollar en alle ogen waren gericht op de grafieken om te zien of de steun overeind bleef. Cryptocurrency handelaren en analisten kijken naar het $30k niveau als de correctie zich blijft verdiepen.

Als Bitcoin zijn vorige all-time high niet kan breken bij de volgende bounce back up, en het een ‚lower high‘ vormt, dan kan de pullback nog verder versnellen. In zijn huidige vorm vormt zich een derde rode dagkaars, die sinds november niet meer is voorgekomen, en de daling is de grootste sinds maart 2020.

Collega-analist Josh Rager waarschuwde voor altcoinposities omdat die tijdens marktcorrecties harder en sneller vallen dan hun grote broer.

„Natuurlijk houdt het houden van langere termijn (met inbegrip van $BTC $ETH) – maar zeker niet wilt worden overbelicht op altcoins op het moment.“

Crypto-munten worden gestraft

Zoals gewoonlijk wordt de rest van de cryptocurrencymarkt harder getroffen dan Bitcoin, dat de afgelopen 24 uur ongeveer 12% heeft verloren.

Ethereum, dat een piek had van $1.350 in het weekend, is in de afgelopen 24 uur met 16% gedaald en is weer onder de $1.100 gezakt. XRP is in een gelijkaardige positie, die 17% terug naar $0.27 instort.

Litecoin is in pijn onder $145 aangezien het 18% op de dag afwerpt terwijl Cardano, Polkadot, en Stellar gelijkaardige verliezen ervaren. Naast stablecoins, zijn er slechts een handvol cryptocurrencies die de dump op dit moment tarten en zij omvatten Horizen, Bitcoin Diamond, en Dash.

Comments are closed.